Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ποιους συμφέρει η χρεοκοπία της Ελλάδας;

Είναι δυνατόν ένα τόσο οδυνηρό γεγονός να το επιζητούν κάποιοι Συνέλληνές μας; Ποιοί είναι αυτοί;

Οι περισσότεροι άνεργοι και άφραγκοι
broke
Εφόσον οι ίδιοι βρίσκονται στο σημείο “μηδέν” θεωρούν δίκαιο να βρεθούν και οι υπόλοιποι στην ίδια θέση, χωρίς φυσικά να αναλογίζονται τις γενικότερες επιπτώσεις για την χώρα. Η ιστορία έχει αποδείξει, έως τώρα, ότι η χρεοκοπία μίας χώρας πάντα πλήττει περισσότερο τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Για να δούμε.

 Οι κάτοχοι ελληνικών CDS
434px-Sovereign_credit_default_swaps













Αφού το παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό σύστημα επιτρέπει να ποντάρουμε στην χρεοκοπία μίας χώρας είναι εύλογο να υπάρχουν οι εν λόγω κερδοσκόποι. Απλά εκμεταλλεύονται τους άτυπους κανόνες ενός άσκοπου πλην όμως κερδοφόρου παιχνιδιού. Μπορεί να είναι ένας πολιτικός που διαπραγματεύεται την τύχη όλων μας, μπορεί και ο χαρτογιακάς γείτονας σου. Και στο στοίχημα δεν έχεις παίξει εναντίον μίας ελληνικής ομάδας για να βγάλεις χρήματα; Κάπως έτσι λειτουργεί και η επένδυση-ποντάρισμα στα CDS…

Όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους από τις ελληνικές τράπεζες
swiss
Είτε τα έχουν κάτω από το στρώμα, είτε σε μία ελβετική τράπεζα, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και γυρίσει στην δραχμή, εκείνοι θα γίνουν βασιλιάδες αφού τα σωμένα τους ευρώ θα έχουν πολλαπλάσια αξία σε μία διαλυμένη χώρα… όσο υπάρχει το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: