Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Προφορική Δανειακή Σύμβαση; Που ακούστηκε;

merkel-1Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί της χώρας μας είναι ως επί το πλείστον άχρηστοι, προδότες, αφελείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι που έφεραν την Ελλάδα μας σε αυτό το έσχατο σημείο με πρωτοστάτη φυσικά τον έναν και μοναδικό ΓΑΠ. Πρέπει όμως να παραμερίσουμε την οργή μας και να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή, όσο ανίκανοι και να είναι, έχουν δίκιο που καθυστερούν, γιατί από βλακεία, τώρα κατάλαβαν την απάτη!

Μόλις χτες έλαβαν το κείμενο στο οποίο αναγράφονται οι όροι!
Δηλαδή μέχρι χτες η Μερκοζύ και η παρέα της ζητούσαν να συμφωνήσει το ελληνικό κράτος χωρίς να έχει συνταχθεί το συμβόλαιο! Αυτό λέει η κοινή λογική. Άρα πως είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία;

Η Μέρκελ κερδίζει τους Γερμανούς ψηφοφόρους
Πιθανώς οι δανειστές και Μερκοζύ πόνταραν στην καχυποψία των Ελλήνων πολιτικών. Διότι είναι προφανές πως το συμβόλαιο της δανειακής σύμβασης ζητάει αρκετές εξασφαλίσεις σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής σύμφωνα με το αγγλικό Δίκαιο, τέτοιες που ακόμα και ο Χρυσοχοίδης θα ήθελε να τις μελετήσει. Όσο πιο ασαφής και απαιτητική είναι η Δανειακή Σύμβαση της Τρόικας, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχουν αντιρρήσεις και καθυστερήσεις από την ελληνική πλευρά. Και όσο φαίνεται ότι αμφιταλαντεύεται η ελληνική ηγεσία, τόσο δικαιώνονται οι δανειστές-δυνάστες μας που δεν χάνουν ευκαιρία να μας απειλούν και να μας παρουσιάζουν ανίκανους ώστε να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη αποχώρηση μας από την ζώνη του Ευρώ και την πιθανή χρεοκοπία ως επακόλουθο της άχρηστης ελληνικής ηγεσίας. Το αποτέλεσμα πάντως είναι η Μέρκελ να έχει ανεβάσει όσο ποτέ άλλοτε τα ποσοστά της στην Γερμανία, γεγονός που αποδεικνύει ότι την συμφέρει αυτή η κατάσταση.

Γιατί δεν μιλάνε σταράτα;
Εντάξει, χτες ο Καρατζαφέρης λάλησε αλλά ετεροχρονισμένα και ψευτοηρωϊκά. Γιατί δεν ξεκαθάρισε κανείς από τους πολιτικούς που “διαπραγματεύεται” με την Τρόικα ότι αυτή η Δανειακή Σύμβαση, που παρουσιάστηκε ως η μόνη λύση για την σωτηρία πριν 3 μήνες, που είχε ως αποτέλεσμα τον διορισμό του Παπαδήμου ως πρωθυπουργό-μαριονέτα, που κράτησε το ΠΑΣΟΚ του 8% στην εξουσία, που έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής… δεν είχε ποτέ συνταχθεί έως χτες, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και σύννομα. Δηλαδή πριν 3 μήνες ο ΓΑΠ μας καλούσε σε δημοψήφισμα για κάτι που δεν είχε νομική οντότητα; Τα ψέματα τελείωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: